Kindercoaching

Vanuit veiligheid en plezier ga je jezelf pas echt goed ontwikkelen. Dat bouwt zelfvertrouwen op.

Hoe kan ik je helpen?

 

Als kindercoach gebruik ik mijn talent, kennis en ervaring om uw kind te helpen, u loopt tegen een uitdaging aan in gedrag en verlangt naar richting en rust in de situatie.

 

Het kan zijn dat een kind vaak boos is, of juist teruggetrokken en stil. U merkt dat uw kind heftig op prikkels reageert. Een kind wordt gepest, piekert veel, er is sprake van verlies en rouw. Voor veel grote en kleine problemen kan de kortdurende begeleiding van een coach helpend zijn.

 

Misschien zit uw kind al op de middelbare school en kan moeilijk meekomen. Cijfers vallen tegen en u kunt hem / haar moeilijk motiveren voor het huiswerk. In mijn jaren als taalondersteuner Engels VO sprak ik jongeren één op één of in kleine groepjes. Waar een leerling het moeilijk had, zag ik vaak dat faalangst en onzekerheid een blokkade waren om hulp te vragen. Het formuleren van een vraag, verbinding aangaan met een ander kan dan een flinke uitdaging zijn. 

Ik oefende presenteren in het Engels met leerlingen en ook bereidde ik hen voor op mondelinge toetsen en examens, die ik ook afnam. Voor bijna elke leerling was dit een spannende situatie. Door de jaren heen heb ik mijn manier gevonden om het vertrouwen te winnen van kinderen / jongeren.

Vanuit veiligheid en plezier ga je jezelf pas echt goed ontwikkelen. Dat bouwt je zelfvertrouwen op.

 

Als coach onderzoek ik met het kind blokkades, samen formuleren we bij de start een duidelijke hulpvraag. Dan gaan we met identiteit aan de slag. ‘Wie ben ik en waar ben ik goed in?’ Op een positieve manier gaan we kijken hoe talent en karakter kunnen worden ingezet bij de oplossing. Er is altijd een reden voor gedrag, in de gesprekken en oefeningen die we doen volg ik uw kind. Ik stel vragen, onderzoek en luister zonder te oordelen. Zo komen we tot de echte kern. Door aandacht te geven aan een pijnpunt, door overtuigingen te onderzoeken, ontstaat ruimte. Hierdoor verandert er vaak al veel. De zelfkennis en het samen uitdagingen aangaan vergroot het zelfvertrouwen van uw kind. Daardoor kan uw kind zelfstandig de verandering vast gaan houden.  

 

 

 

coachtraject

 

Een coachtraject bestaat uit:

 

 • Een telefonisch kennismakingsgesprek (gratis)

 • Een intake gesprek bij jullie thuis

 • 8 sessies

 • Een tussentijdse evaluatie

 • De eindevaluatie

 

 

Werkwijze

 

Tijdens de kindercoach sessies bakken we (bv. gezondere koekjes en cup cakes) en we maken taart decoraties van fondant / marsepein. Verder gebruik ik methodieken en gesprekstechnieken om aan de doelen van uw kind te werken.

 

Een sessie duurt 60-90 minuten, afhankelijk van het pakket dat u kiest. Voor het pakket met bakken zijn voor 4 van de 8 sessies 90 minuten nodig voor de baksels. Ik zorg altijd voor een gezonde lekkernij en iets te drinken.

 

Wat we bespreken breng ik niet naar buiten, tenzij uw kind hier toestemming voor geeft of als de veiligheid van uw kind in het gevaar is. Als kindercoach heb ik geheimhoudingsplicht. Het vertrouwen van uw kind is de basis waar vanuit ik werk. Ik vind het belangrijk om met u als ouder samen te werken en probeer daarbij de verbinding tussen ouder en kind te versterken. Ik geloof dat dit de basis is voor een goede ontwikkeling van uw kind. Het is mijn doel dat jullie mij al snel niet nodig hebben en samen verder kunnen.

 

 

 

Eenmalige sessie taart & gesprek

 

Uw kind heeft een moeilijke tijd achter de rug en u wilt hem / haar helpen bij de verwerking. U bent trots, hebt iets te vieren en gunt uw kind een mooie herinnering. Een sessie taart & gesprek is een waardevolle, ontspannen en betekenisvolle manier om iets af te sluiten, te reflecteren en verwerken. Ik zorg voor een afgesmeerde blanco taart die jij (met wat hulp van mij) mag decoreren. Wees welkom.

 

 

 

Bijles Engels

 

Als gediplomeerd taalondersteuner Engels ben ik bevoegd om bijles Engels te geven, ik ken het schoolsysteem goed en kan uw kind o.a. helpen met plannen, leervaardigheden ontwikkelen en extra oefening en uitleg naast de lesstof geven.

 

Bereid jij je voor op een mondeling Engels / een Cambridge examen? Of probeer jij je cijfer voor Engels te verbeteren? ‘Be my guest!’ Ik kan je hier als geen ander mee helpen. Ik kan je gericht feedback geven op alle aspecten van het Engels spreken. Bij tarieven kindercoaching vind je ook mijn bijles aanbod.

 

Meer weten? Kijk eens op instagram 'Joy Cakes Kindercoaching'. Je mag me ook altijd bellen of mailen, dan kan ik je gerichter informeren. 

 

Reviews

 

Ik heb samen met de moeder van een vriendin een taart gemaakt. Ondertussen hebben we over dingen gepraat. Het was leuk om bijv de decoraties te maken. Dit kun je heel lang in een doosje bewaren als herinnering! Je mag zelf de smaak kiezen. Ik vond het fijn om met haar te praten omdat je weet dat ze het niet door gaat vertellen. Bedankt!

Meisje van 12 na eenmalige sessie

 

Ik vond het heel leuk hier. Je praat hier en bakt hier en je doet hier spelletjes waar je van leert. Spelletjes met emoties en je bakt hier vaak ook op een gezonde manier meestal en het is hier altijd gezellig. 

Meisje van 12 na een coaching traject

 

Mijn dochter had wat problemen op school 
Waardoor we bij  Annemarie terecht kwamen 
En oh wat heeft mijn dochter het fijn gehad 
Onder het bakken en decoraties maken 
(Voor het uiteindelijke resultaalt de taart )
Heel erg fijne gesprekken gehad 
Een luisterend oor 
Iemand die je begrijpt 
En iemand die je tips geeft 
Iemand waar je echt mee durft te praten 
En die je serieus neemt 
Mijn dochter heeft hier enorm van geleerd 
En ook ik  😉 
Annemarie wij wensen je al het goeds en dat je maar veel kinderen mag helpen 
Want dat kan je :) 

Moeder van een cliëntje

 

 

 

Ervaringen

 

 • Levenservaring; kinderen en jongeren begeleid ik al sinds mijn jongste zusje geboren werd. Ik was 11 jaar oud. Als moeder van 3 dochters waarvan de oudste nu 20 is heb ik alle fases doorlopen.

 • Professioneel deed ik ervaring op in het speciaal onderwijs en in de zorg in gezinsvervangende tehuizen. Voor de lerarenopleiding Engels liep ik op verschillende middelbare scholen stage. 10 Jaar lang werkte ik als native speaker / les assistent bij het vak Engels op het Corlaer College in Nijkerk. Verder gaf ik examentrainingen Engels in het VMBO.

 • Diploma Sociaal Pedagogisch Werk MBO niveau 4.

 • HBO diploma AD taalondersteuner Engels VO.

 • HBO diploma HSP Kindercoach Sonnevelt.

 • Jarenlang taarten maken als hobby en moeder :)

 • Diploma Patisserie op orthomoleculaire wijze bij Conjes Patisserie